Welkom

Schilderijen

Sculpturen

Digital Art

Biografie

Pers

Exposities

Contact

 

Biografie

Het werk van Liesbeth Osinga laat een duidelijke ontwikkeling zien. Haar eerdere schilderijen, in olieverf, zijn voornamelijk figuratief en stralen rust en harmonie uit. Na 2000 schildert Osinga groter en abstracter, voornamelijk met acrylverf, onder invloed van schilders zoals de Frans-Russische Wassily Kandinsky (1866-1944). De schilderijen worden uitbundig en de verf ligt dik op het doek. Ze combineert krachtige vormen, uitgedrukt in gevarieerde structuren. De felle kleuren die Osinga schildert, zijn de kleuren die ze van binnen voelt.

Osinga (1951) heeft haar jeugd doorgebracht in Harderwijk. Daarna volgt zij enige tijd de kunstacademie Artibus in Utrecht. Ze kiest vervolgens voor een hbo-opleiding verpleging en maatschappelijke gezondheidszorg, maar blijft zich artistiek ontwikkelen. Zo behaalt ze in 1976 een handvaardigheidsdiploma. Haar keramisch werk stamt uit deze periode. Later volgt zij teken- en schilderlessen en een opleiding binnenhuisarchitectuur.

Sinds 1980 woont zij in Wassenaar. Zij is getrouwd en heeft één zoon. In 2007 beëindigt Osinga haar werk als wijkverpleegkundige in Leiden om zich geheel aan de schilderkunst te wijden.

Liesbeth Osinga. Alle Rechten voorbehouden.  
Webdesign by J.Verburgt